Google Ads

 

H Google αυτή την στιγμή, εκτός των άλλων, διαθέτει και την καλύτερη διαφημιστική πλατφόρμα παγκοσμίως και για πολλούς διαφημιστές, προσφέρει την πιο αποτελεσματική διαφημιστική λύση για τους διαφημιζόμενους ανεξαρτήτως επαγγέλματος και στρατηγικής μάρκετινγκ. Ο λόγος για την πλατφόρμα Google Ads.

Πως διαφημίζει η Google;

Καταρχήν, οι διαφημίσεις τις Google χωρίζονται σε 2 κύριες κατηγορίες:

 • Τις διαφημίσεις αναζήτησης (Search Network)
 • Τις διαφημίσεις προβολής (Display Network)

Έχοντας και άλλες επιμέρους κατηγορίες όπως διαφημίσεις Shopping,Mobile κ.α.
Πολύ σημαντικό είναι να γνωρίζετε πως καθώς το YouTube είναι ιδιοκτησία της Google, στην πλατφόρμα Google Ads εμπεριέχονται και οι διαφημίσεις στο YouTube. Το μέγεθος της διαφημιστικής ικανότητας στο Google Ads είναι τεράστιο, καθώς συνολικά μέσω της πλατφόρμας αυτής, οι διαφημιστές υπολογίζεται πως έχουν την δυνατότητα να προσεγγίσουν περίπου το 82% όλων των χρηστών στο διαδίκτυο.
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι όμως, αρχικά αυτό που πρέπει να γνωρίζετε για την πλατφόρμα είναι ότι οι πελάτες θα σας βλέπουν ακριβώς τη στιγμή που αναζητούν στην Google αυτά που προσφέρετε. Εσείς θα πληρώνετε μόνο όταν κάνουν κλικ, για να επισκεφτούν τον ιστότοπό σας ή για να σας καλέσουν και τα αποτελέσματα της καμπάνιας σας θα είναι μετρήσιμα και επεξεργάσιμα. Παρακάτω αναγράφουμε μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά της πλατφόρμας Google Ads.

ΟΦΕΛΗ

Προσελκύουμε περισσότερους πελάτες.

Το Google Ads θα σας βοηθήσει να προσελκύσετε νέους επισκέπτες στον ιστότοπό σας, να αυξήσετε τις διαδικτυακές πωλήσεις και τις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχεστε, καθώς και να ενισχύσετε την αφοσίωση των πελατών σας.

Προσεγγίζουμε τα κατάλληλα άτομα την κατάλληλη στιγμή.

Οι χρήστες ανακαλύπτουν την επιχείρησή σας στην Google ακριβώς τη στιγμή που αναζητούν όσα προσφέρετε.

Διαφημιστείτε σε τοπικό ή παγκόσμιο επίπεδο.

Στοχεύουμε τις διαφημίσεις σας σε δυνητικούς πελάτες σε συγκεκριμένες χώρες, περιοχές ή πόλεις ή σε μια καθορισμένη απόσταση από την επιχείρηση ή το κατάστημά σας. Με το Google Ads, εμείς αποφασίζουμε.

ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ

Πληρώνετε μόνο για τα αποτελέσματα.

Χωρίς επίσκεψη στην διαφήμισή σας, δεν υπάρχει χρέωση.

Πληρώνετε μόνο όταν κάποιος κάνει κλικ στη διαφήμισή σας, για να επισκεφτεί τον ιστότοπό σας ή για να σας καλέσει. Με άλλα λόγια, μόνο όταν η διαφήμισή σας έχει αντίκρισμα.

Ξεκινήστε με οποιονδήποτε προϋπολογισμό.

Εσείς ορίζετε τον προϋπολογισμό σας, ώστε το κόστος σας να εξαρτάται από το τι προσπαθείτε να επιτύχετε με τις διαφημίσεις σας. Ορισμένες επιχειρήσεις ξοδεύουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ το μήνα, ενώ άλλες προτιμούν να επενδύσουν μερικά εκατοντάδες ευρώ. Ο προϋπολογισμός της διαφήμισης είναι ανάλογος και των αποτελεσμάτων που επιθυμούμε, επομένως ο προγραμματισμός της πρέπει να γίνεται απo πιστοποιημένους διαφημιστές.

Επιλέγουμε πώς θέλουμε να προσεγγίσουμε τους πελάτες σας.

Το Google Ads  μας δίνει πολλούς τρόπους για να προσεγγίσουμε τους πελάτες που στοχεύετε, όπως οι διαφημίσεις αναζήτησης βάσει κειμένου, οι διαφημίσεις προβολής με γραφικά, οι διαφημίσεις βίντεο YouTube ή οι διαφημίσεις εντός εφαρμογής για κινητά.

ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ
Βάλτε τέλος στην αβεβαιότητα της διαφημιστικής διαδικασίας.

Δείτε πώς αποδίδουν οι διαφημίσεις σας.

Με το Google Ads θα βλέπετε σε πόσους χρήστες εμφανίζονται οι διαφημίσεις σας, καθώς και πόσοι επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας ή καλούν την επιχείρησή σας. Μπορείτε, επίσης, να στοχεύσετε συγκεκριμένους τύπους χρηστών, αν η επιχείρησή σας παρέχει εξειδικευμένα προϊόντα ή υπηρεσίες. Στην Onebron δεν αρκούμαστε μόνο στην δημιουργία μιας αποτελεσματικής διαφήμισης. Έχει ιδιαίτερη σημασία για τον διαφημιζόμενο να καταλάβει τι λειτούργησε αποτελεσματικά και το γιατί. Επομένως μετά από κάθε διαφημιστική καμπάνια σας μεταφέρουμε και τις αντίστοιχες αναφορές της διαφήμισης.

Δοκιμάστε τις δυνατότητες των διαφημίσεών σας.

Μόλις διαπιστώσουμε τι λειτουργεί και τι όχι, μπορούμε να ρυθμίσουμε τις διαφημίσεις και να δοκιμάσουμε αλλαγές, για να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικές.

Διατηρήστε τον έλεγχο του προϋπολογισμού σας.

Προσαρμόζουμε τον προϋπολογισμό σας όποτε θέλετε. Επιπλέον, χωρίς συμβόλαιο, μπορείτε να τερματίσετε την καμπάνια σας ανά πάσα στιγμή, χωρίς τέλη ακύρωσης.

Τέλος, ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένα βασικά στατιστικά στοιχεία για να δούμε αν οι πελάτες χρησιμοποιούν τις μηχανές αναζήτησης Google για να πάρουν αποφάσεις αγοράς

 • Το 86% των καταναλωτών χρησιμοποιεί το Internet για να βρει μια τοπική επιχείρηση.
 • Το 72% των καταναλωτών προτιμούν να βρίσκουν πληροφορίες σχετικά με τους τοπικούς έμπορους μέσω της αναζήτησης.
 • Το 29% των καταναλωτών αναζητούν τοπικές επιχειρήσεις τουλάχιστον κάθε εβδομάδα.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Google Ads; Αυτό μας οδηγεί σε δύο κοινά βασικά ερωτήματα.

Γιατί να χρησιμοποιείτε τις διαφημίσεις Google Ads;

Η Google κατέχει το 71% του μεριδίου αγοράς αναζήτησης. (Netmarketshare.com). Αυτό από μόνο του απαντά στην ερώτηση, αλλά δεν θα σταματήσουμε εδώ. Ακολουθούν μερικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με το Δίκτυο εμφάνισης Google.

 • Η Google κατέχει το μεγαλύτερο διαφημιστικό δίκτυο σε όλο τον κόσμο.
 • Οι διαφημίσεις προβολής Google προσεγγίζουν το 82% των παγκόσμιων χρηστών του Διαδικτύου.
 • Οι καταναλωτές που εκτίθενται σε διαφημίσεις προβολής είναι, κατά μέσο όρο 155% πιο πιθανό να αναζητήσουν όρους που σχετίζονται με το εμπορικό σήμα του οποίου είδαν την διαφήμιση.

Πριν προχωρήσουμε, ας δούμε ένα ακόμη στατιστικό που είναι σημαντικό να κατανοήσουμε:

 • Περίπου το 97% των συνολικών εσόδων της Google προέρχεται από τη διαφήμιση. (Google Investor Relations)

Γιατί είναι τόσο σημαντική αυτή η στατιστική; Διότι, υπογραμμίζει τη σημασία της πλατφόρμας Google Ads για την ίδια την επιχείρηση της Google. Δεδομένου ότι η Google εξαρτάται τόσο πολύ από το Google Ads, αυτό σημαίνει ότι η εστίαση και η προτεραιότητα της, είναι η διατήρηση και η συνεχής βελτίωση της πλατφόρμας.

Οι καμπάνιες Google Ads λειτουργούν πραγματικά;

Όταν δημιουργούνται και διαχειρίζονται σωστά, τότε οι επιχειρήσεις μπορούν να δουν υψηλή απόδοση επένδυσης από το Google Ads, όπως υποδεικνύεται από τα ακόλουθα στατιστικά στοιχεία:

 • Οι επιχειρήσεις πραγματοποιούν κατά μέσο όρο έσοδα ύψους 3€ για κάθε 1€ που ξοδεύουν στο Google (Έκθεση οικονομικών επιπτώσεων της Google).
 • Το 72% των διαφημιζόμενων σκοπεύουν να αυξήσουν τους προϋπολογισμούς τους. Αυτό αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι οι επιχειρήσεις αυτές δημιουργούν θετική απόδοση επένδυσης (ROI).
 • Το 74% των ατόμων που αναζητούν κάτι από τις κινητές τους συσκευές, τηλεφωνούν απευθείας στην επιχείρηση από την Αναζήτηση Google. (Expandedramblings.com).
 • Το 70% των αναζητήσεων σε κινητά καταλήγει σε ανάληψη δράσης εντός μίας ώρας (Media Labs).

Φυσικά, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν την επιτυχία μιας καμπάνιας Google Ads, ώστε αυτά τα στατιστικά στοιχεία να μην υπονοούν ότι κάθε διαφημιστική καμπάνια θα είναι κερδοφόρα. Η πραγματικότητα είναι ότι πρέπει να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε σωστά τις διαφημίσεις σας για να δείτε θετικά αποτελέσματα. Στην Onebron έχουμε διαφημιστική πιστοποίηση από την Google για την πλατφόρμα Google Ads.