Προώθηση & Διαφήμιση

Η διαφήμιση έχει εξελιχθεί. Δεν περιορίζεται πλέον σε εκτυπώσεις, στατικές πινακίδες, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Οι σύγχρονες τεχνολογίες έχουν ανοίξει την πόρτα σε μια εντελώς νέα εποχή διαφήμισης και ψηφιακής προώθησης. Η ψηφιακή προώθηση επιτρέπει στους έμπορους και τους διαφημιζόμενους να προσεγγίζουν και να απευθύνονται στο βασικό τους κοινό με νέους τρόπους και με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Η πρόκληση, να ανταποκριθεί η προσδοκία του σύγχρονου αγοραστή σε μια συνεχή, διασταυρωμένη και προσωπική εμπειρία χρήστη αντιμετωπίζεται με τη νέα τεχνολογία διαφημίσεων και τις καινοτομίες που συνεχίζουν να εξελίσσονται. Οι νέες πλατφόρμες διαφημίσεων, οι τύποι διαφημίσεων, οι μέθοδοι παρακολούθησης όπως και το δυναμικό περιεχόμενο διαφημίσεων, παρέχουν πλέον απεριόριστες ευκαιρίες στους διαφημιστές και τους διαφημιζόμενους να εμπλέκουν τους πελάτες τους προσωπικά και σε όλα τα κανάλια.

Η διαφήμιση έχει εξελιχθεί. Δεν περιορίζεται πλέον σε εκτυπώσεις, στατικές πινακίδες, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Οι σύγχρονες τεχνολογίες έχουν ανοίξει την πόρτα σε μια εντελώς νέα εποχή διαφήμισης και ψηφιακής προώθησης. Η ψηφιακή προώθηση επιτρέπει στους έμπορους και τους διαφημιζόμενους να προσεγγίζουν και να απευθύνονται στο βασικό τους κοινό με νέους τρόπους και με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Η πρόκληση, να ανταποκριθεί η προσδοκία του σύγχρονου αγοραστή σε μια συνεχή, διασταυρωμένη και προσωπική εμπειρία χρήστη αντιμετωπίζεται με τη νέα τεχνολογία διαφημίσεων και τις καινοτομίες που συνεχίζουν εξελίσσονται. Οι νέες πλατφόρμες διαφημίσεων, οι τύποι διαφημίσεων, οι μέθοδοι παρακολούθησης και το δυναμικό περιεχόμενο διαφημίσεων παρέχουν πλέον απεριόριστες ευκαιρίες στους διαφημιστές και τους διαφημιζόμενους να εμπλέκουν τους πελάτες τους προσωπικά και σε όλα τα κανάλια.

Φτάστε στους σωστούς ανθρώπους με το σωστό μήνυμα

Η ψηφιακή μορφή προώθησης και διαφήμισης σας επιτρέπει να προσεγγίσετε τους σωστούς ανθρώπους με το σωστό μήνυμα την κατάλληλη στιγμή. Ίσως να νομίζετε ότι το κάνετε αυτό ήδη μέσω εφημερίδων, φυλλαδίων ή ραδιοφωνικών διαφημίσεων. Καθώς μπορούμε να εξερευνήσουμε μαζί τις ψηφιακές σας καμπάνιες, θα δείτε πόσο αποτελεσματικά μπορεί να αναδειχθεί η επιχείρησή σας με ψηφιακό τρόπο.

Αποκτήστε μετρήσιμα αποτελέσματα

Η ψηφιακή προώθηση δεν αφορά μόνο μια διαφήμιση στο Διαδύκτυο. Χρησιμοποιεί διαφημιστικά εργαλεία με βάση το Διαδίκτυο για την έρευνα, τη διαχείριση, την παρακολούθηση, την ανάλυση και τη βελτίωση των διαδικτυακών διαφημιστικών καμπανιών.
Όταν ολοκληρωθεί αποτελεσματικά, το ψηφιακό μάρκετινγκ ενσωματώνει απρόσκοπτα την εμπειρία του χρήστη-πελάτη και τον κατευθύνει πίσω στην δική σας ιστοσελίδα και επιχείρηση. Αυτό γίνεται με φυσικό και μη παρεμβατικό τρόπο.
Μπορεί να εξατομικευθεί ώστε να μεγιστοποιηθεί η συνάφεια με τον πελάτη-στόχο της επιχείρησης. Αυτό, με τη σειρά του, μεγιστοποιεί τα ποσοστά μετατροπής όπως για παράδειγμα την δημιουργία μιας πώλησης ή το κλείσιμο ενός ραντεβού. Και καθώς η διαχείριση της είναι ψηφιακή, μας δίνει την δυνατότητα να παρακολουθούμε σχεδόν κάθε βήμα που κάνει ο πελάτης-χρήστης σε σχέση με τη διαφήμισή σας.
Αυτό σας επιτρέπει να επιτύχετε ένα ROI (Επιστροφή της επένδυσης) που δεν είναι δυνατό με άλλα μέσα.

Γιατί η ψηφιακή διαφήμιση είναι τόσο επιτυχημένη

Αυτή η πολυμορφία, σας επιτρέπει να επιλέξετε τι είναι καλύτερο για την επιχείρησή σας και τους πελάτες σας.
Ορισμένες μέθοδοι και πλατφόρμες θα είναι σίγουρα καλύτερες για εσάς, σε σχέση με κάποιες άλλες. Ορισμένες επιχειρήσεις θα βρουν την διαφήμιση μέσω GoogleAds πολύ πιο αποτελεσματική. Άλλες επιχειρήσεις βρίσκουν τις διαφημίσεις μέσω LinkedIn να  παρουσιάζουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους. Επομένως το πρώτο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι το πώς μπορεί η ψηφιακή διαφήμιση να προσαρμοστεί ανάλογα με την επιχείρηση σας.
Το να είστε στο σωστό μέρος με τις σωστές στρατηγικές θα μειώσει το κόστος ενώ σταδιακά θα αυξάνει τα κέρδη. Η χρήση λανθασμένων στρατηγικών και πλατφορμών μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε ότι η ψηφιακή διαφήμιση δεν λειτουργεί.
Κάθε τύπος και μέσο ψηφιακής διαφήμισης έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθώς και διαφορετικές στρατηγικές. Τα άτομα που γνωρίζουν πώς να εκτελούν καμπάνιες στο GoogleAds ενδέχεται να βρεθούν σε δίλλημα, συγκριτικά με τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα του Facebook και αντίστροφα λόγω των διαφορών που έχουν μεταξύ τους.

Συνοπτικότερα:

Η ψηφιακή διαφήμιση είναι προσιτή, συγκεκριμένη και αποτελεσματική.

Αναλυτικότερα:

Η ψηφιακή διαφήμιση είναι οικονομικά προσιτή για τις επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν να διαθέσουν μεγάλο κομμάτι του προϋπολογισμού τους για διαφημιστικούς σκοπούς. Μπορούμε να ξεκινήσουμε την ψηφιακή διαφήμιση με μόλις 5€ ανά ημέρα και μόλις λάβουμε τα πρώτα αποτελέσματα, να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό.  Με τον τρόπο αυτό, μας δίνεται η δυνατότητα να αναλύσουμε τα αποτελέσματα της πρώτης εκστρατείας και να δοκιμάσουμε αλλαγές προσαρμόζοντας την διαφημιστική μας δραστηριότητα σε αυτά, μεγιστοποιώντας την απόδοση της επένδυσης.
Επίσης, είναι συγκεκριμένη καθώς μας δίνει την δυνατότητα να εστιάσουμε σε συγκεκριμένο πελατειακό group στο οποίο είμαστε σίγουροι πως θέλουμε να προβάλετε η διαφήμιση. Γεγονός που κάνει το πλεονέκτημα αυτό να σχετίζεται άμεσα με την οικονομική προσέγγιση της διαδικασίας, καθώς ελαχιστοποιούμε το κόστος μιας και η διαφήμιση δεν προβάλλεται σε άτομα που δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που εσείς προφέρετε.
Τα δυο αυτά βασικά χαρακτηριστικά της ψηφιακής διαφήμισης την κάνουν τον πιο αποτελεσματικό τρόπο προώθησης. Επομένως, αν χρησιμοποιηθεί σωστά και από άτομα με εμπειρία, η ψηφιακή διαφήμιση μπορεί να είναι ο πιο επιτυχημένος τρόπος να διαφημιστεί μια επιχείρηση.
Προτού αναλύσουμε τις σημαντικότερες μεθόδους ψηφιακής διαφήμισης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε Social Media και Google, αναφέρουμε επιγραμματικά του κυριότερους στόχους μάρκετινγκ που μπορεί να καλύψει η ψηφιακή δραστηριότητα προώθησης σε κάθε είδος επιχείρησης:

  • Δημιουργία μετατροπών από υποψήφιους πελάτες
  • Αύξηση της αναγνωρισιμότητας της επιχείρησης
  • Απόκτηση περισσότερων πελατών
  • Αύξηση πωλήσεων